Workshops voor ouders

Voor de meesten onder ons is opvoeden iets dat we op het gevoel doen, we groeien met onze kinderen mee, sommigen hebben er misschien al eens een boek over gelezen of er uitvoerig met vrienden over gesproken wanneer je met problemen te kampen hebt en je misschien als ouders met je handen in het haar zit.

Dat is heel normaal… gelukkig beschikken we over een hoop gezond verstand waar we al een heel eind mee komen. Toch kan het soms deugd doen om eens gehoord te worden in je beleving in een veilige omgeving. Om vragen te kunnen stellen en samen na te denken over oplossingen.

Opvoeden doen we vaak vanuit wat we zelf meegekregen hebben. Het kan niet anders dan dat onze eigen opvoeding ons beïnvloedt in de ouders die we vandaag de dag zijn.

Hier reik ik jullie een blik achter de schermen van onze opvoedingsmanieren. Hier geef ik jullie de tools mee hoe je een zo optimaal mogelijk opvoedingssituatie kan ontwikkelen voor je kind(eren).

Opvoeden is een van de mooiste en meest uitdagende dingen die je zal doen in je leven… het confronteert je ook met jezelf…

Dus als je het gevoel hebt dat je graag met andere ouders daar meer over wil te weten komen en een gedragen platform wil ervaren waar alles kan gezegd en besproken worden, dan ben je van harte welkom tijdens deze workshopreeks.

Tijdens deze workshopreeks zal het volgende zeker aan bod komen:

-verschillende opvoedingsstijlen
-je eigen rugzak
-hoe omgaan met ‘probleemgedrag’
-hoe leer je je kind verantwoordelijk te zijn voor zichzelf?
-hoe kan je een zo optimaal mogelijk groei/leerklimaat voor je kind ontwikkelen?
-beloningssystemen, time-out, straffen of belonen: hoe zit dat juist?
-basisbehoeften voor kinderen
-opvoeden met een zacht hart

Er zal steeds ruimte zijn voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van persoonlijke vragen.

We komen 5 keer samen gedurende telkens 2u30.

Prijs workshop per avond: 40 euro/persoon, 60 euro/2 personen